søndag 28. februar 2010

Ryddig bod - min våte drøm ;-)

Sånn kan det altså se ut:


Bildet er hentet fra OBOS-bladet. I siste nummer er det en artikkel som tar for seg harmoni i boden, noe som dessverre er et temmerlig ukjent fenomen for meg.

Har jeg ærend i boden kommer gjerne mindre flaterende deler av personligheten fram. Temperamentet mitt får kjørt seg! Andre ganger begynner gråten å brenne i halsen når jeg ser inn i kaoset. Forklaringen på rotet er ikke at jeg gir blaffen og nedprioriterer å lage et system, men det gror bare igjen. Vi lever et minimalistisk liv kvaderatmessig, men ikke i volum.

Lurer på om OBOS sine fire bud kan hjelpe meg:
1.Oppbevar kun det som brukes
Sannsynligheten er stor for at det som legges i boden, blir liggende i boden

2. System i rotet
Lag et system som det er mulig for hele familien å skjønne. Plasser tingene etter tema. Gjennomsiktige plastbokser (det har faktisk vi... Kanskje vi ikke er helt håpløse?) med merkelapper viser hvor ting skal ligge og hvor ting kan finnes. Ofte brukte ting nærmest og tunge ting nederst.

3. Tilpassede hyller
Hyller som kan tilpasses etter hva som skal oppbevares er lurt!

4. Planlegg bodens fremtid
Finn ut hvordan boden skal se ut før du fyller den opp. Jo mer du fyller opp, desto vanskeliger blir det å lage et system senere.

Tips:
- Ha en egen kasse som du kan legge avdanka gjenstander i, så har du loppebidraget klart!
- Møllkuler i cædertre forhindrer angrep på animalske tekstiler. (Fås på Helios).

Hva er status i din bod? Har du noen stalltips?

tirsdag 23. februar 2010

Hva skjuler seg bak nicket?

What??

Utfordring fra Rutt.
- Fortell 7 interessante fakta om deg selv.




 "Interessante" fakta om meg:
1. Favorittfargen er lilla.
2. Er fisefin og har like god luktesans som en hund!  
3. Tenker og føler MYE, men virker rolig og kontrollert.
4. Rastløs, finner roen der tilbudene er.
5. Informasjonsjunkie, elsker å omgi meg med ulike medier, spesielt magasiner.
6. Temperamentet mitt kommer tilsyne ved urettferdighet
7. Elsker galgenhumor og overdrivelser
 

mandag 15. februar 2010

Shopping på helsemessa

Helgen som var ga mang en grunn til å kose seg! Valentinesday, morsdag, fastelavens.... Jeg koste meg med en tur på helsemessen på Lillestrøm. Gledet meg faktisk som en unge :-)

Hadde spesielt store forhåpninger i forhold til dietten jeg går på. Kanskje får jeg gode råd og tips til hva jeg kan spise, produkter som er gode og steder jeg kan handle disse? Tja....Må si jeg ble skuffet på det punktet! Få stander som hadde fokus på ernæring og økologisk mat.

Alternativ mat hadde stand og de har mange gode produkter, så trodde at i alle fall de ville mette nysgjerrigheten min. Men de nøyde seg med å presentere et meget tynt vareutvalg. En variant soyayoghurt, te, linser og noe annet småplukk. Blant småplukket fant jeg heldigvis noe interessant: Kurdelight produsert av forfatter av boken "kjernesund familie" (se mitt forrige innlegg). De var supergode! Helt uten sukker. Anbefales!

Noe av utbyttet fra helsemessen på Lillestrøm

Etter som tiden gikk bleknet skuffelsen som oppsto på diettfronten. Jeg følte absolutt jeg fikk valuta for penga. Var blant annet veldig fornøyd med at jeg fikk korrigert korsryggen av Naprapatlandslaget (avdeling Majorstua) helt gratis! Virket som hyggelig og dyktige karer. Fikk et virksomt tips som jeg ikke hadde vært borte i før - til tross for at jeg har vært stamgjest hos ulike behandlere i lang tid. Ett pluss!

Kjøpte også Protect a bed laken og putevar til hele husstanden. Det spesielle med disse er at de har en sengemiddbarriere og samtidig beskytter madrasser og puter mot uhell, svetting, sikling o.l. Veldig gunstig hvis en plages med astma og allergi. Produktene var langt rimerliger enn de produktene jeg har sett tidligere fra bl.a. Miteblock.  Blir spennende å se om vi nå føler oss freshere når vi våkner om morningen!
Tilslutt vil jeg nevne en litt kontroversiell handel til meg å være: Jeg kjøpte noe selv om jeg visste det var stor sjans for at jeg kjøpte katta i sekken... På bildet ovenfor vises et produkt som heter Antyradiator. Dette er en liten dings som kan festes på mobiltelefonen o.l., som skal beskytte deg mot stråler. Hvem blir ikke litt ør i hodet av samtaler i mobiltelefon? Syns det er en ekkel påminnelse om at mobilbruk antagelig ikke er så smart... Dermed falt jeg for fristelsen og handlet denne dingsen. Selger påsto at det produktet var testet i to år med positivt resultat, men hun kunne ikke forklare hvordan den virket.

Har du vært borte i produktet Antyradiator eller andre produkter som kan gi en dokumentert beskyttelse mot stråler?

En søt miniorkide handlet inn av en søt 7 åring! :-)


Avslutter med et bilde av morsdagspresangen jeg fikk av lillemor på 7 år. Hun var meget bestemt kunne far fortelle "denne skulle hun ha, fordi mamma elsket lilla". Sånt smelter et morshjerte!

Ha en god uke!

fredag 12. februar 2010

Bokvinter

Ved å lese andres blogger blir jeg veldig godt klar over at det finnes mange driftige mennekser der ute. Det tas bilder, det sosialiseres, det lages spennende mat, det sys, strikkes og hekles. Hjem pusses opp og dekoreres, familieliv pleies, det  shoppes og det graves fram interessante nyheter og diskusjoner... Jeg er glad jeg får ta en liten del i alt det spennende som skjer! (...Selv om jeg nesten mister pusten av tempoet til enkelte.. ;-))

Men nå er det virkelig på tide å fjerne "God Jul" innlegget mitt, men hva har jeg gjort?

Jeg har lest!
Blogger, blader, fagstoff... og noen dokuromaner. Selvsagt har jeg gjort litt annet også, som for eksempel å ferdigstille et par stikkesokker - som fikk endte opp med to forskjellige hæltyper...! Men det som peker seg ut er lesingen.

Siden senhøsten har jeg gått på diett uten bl.a. melk, gluten og egg og har lest en del knyttet til dette. Oppdaget bøkene utgitt av en Kjernesund familie.


Det er ingen lett øvelse denne familien bedriver!  De forsøker å holde seg unna sukker, melk og gluten, samtidig ønsker de å spise ren mat (økologisk). Her må det aller meste lages fra grunnen av! Dietten er hardcore, men boken er lagt opp på en måte som gir deg inspirasjon på en glad måte! :-)

Noen som har erfaringer med å være kjernesund?