tirsdag 14. september 2010

Bokhøst på trappene

Som nevnt tidligere er jeg glad i bøker som på en eller annen måte har  med 2. verdenskrig å gjøre. Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay kan herunder absolutt anbefales! 



Boken tar opp tabuene og fortrengelsen av det fryktelige som skjedde med jødene i det okkuperte Paris, sett med dagens øyne.


Boken handler om Sara ved at to parallelle historier møtes. Sara var 10 år gammel da hun låser lillebroren i et skap når det franske politiet kommer for å arrestere familien. Faren hadde gjemt seg og planen var at han skulle finne lillebroren. 


60 år senere skal en journalist skrive om den skjebnesvangre sommeren i 1942, og kommer da over Saras historie. 

Boken er lettlest, engasjerende, lærerik og spennende! Her er det ingen kneik man må komme over før boken underholder. Men man må tåle litt romantisk kliss på slutten av boka :-)

torsdag 2. september 2010

Diett-shopping for alle penga

Mat er spennede...Det er spennede å tenke utenfor boksen - og utenfor boksen kan det ligge en helsegevinst å vente på deg! Å lete etter nyttige, smakfulle og spennende ting i helsekoster og matbutikker med godt utvalg er lykke :o)




Her har jeg handlet gode, gamle favoritter og noen nye ting. Ikke alt er like spennende, som f.eks eggerstatter... ;-) Men det er en del av visse nødvendigheter når en går på en diett uten egg, melk og gluten.

For den godtegrisen som jeg tross alt er, syns jeg nok sunnere snop er mer spennende.




Ja takk, tar gjerne mer av denne økologiske sjokodesserten laget uten sukker, soya og melk! Sjelden kombinasjon: God smak - uten "alt"! :o) Søtet med agavejuice som gir liten blodsukkerbelastning og er næringsrik. 






Disse rotfruktschipsene har etter hvert også blitt en favoritt og kan absolutt anbefales! Laget med solsikkekolje og havsalt.