Energibar uten nøtter, egg, melk, gluten.....
Dette trenger du:
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i (og endret en del) fant jeg her:
1 dl kokosolje (fra iherb)
3 ts sukrinmelis (fra helsekost)
1/2 ts vaniljepulver (fra helsekost)
1 1/2 dl glutenfri havregryn (fra matbutikk)
1 dl mysli fra Urtekram (enkelte matbutiker har disse)
1 klype havsalt
Noen ruter med 70 % sjokolade (uten melk og nøtter).
Kjør müsli og havregryn litt med stavmikser, bland i havsalt.
Varme kokosolje og rør inn vaniljepulver og sukrin.
Bland alt og ha det i en form kledd med bakepapir.
Sjokoladen kan blandes med bittelitt kokosolje og/ eller klarnet meierismør.
Smeltes og dryppes over müslibaren.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Serveres mens den er kjølig da kokosoljen smelter lett.
Nam, nam..
PS. Baren er ikke lavkarbo, men allergivennlig og uten tilsatt sukker :-)