tirsdag 8. november 2011

Hjemmelaget müslibar

Energibar uten nøtter, egg, melk, gluten..... 


Dette trenger du:


Oppskriften jeg tok utgangspunkt i (og endret en del) fant jeg her:


1 dl kokosolje (fra iherb)
3 ts sukrinmelis (fra helsekost)
1/2 ts vaniljepulver (fra helsekost)
1 1/2 dl glutenfri havregryn (fra matbutikk)
1 dl mysli fra Urtekram (enkelte matbutiker har disse)
1 klype havsalt
Noen ruter med 70 % sjokolade (uten melk og nøtter).

Kjør müsli og havregryn litt med stavmikser, bland i havsalt. 
Varme kokosolje og rør inn vaniljepulver og sukrin. 
Bland alt og ha det i en form kledd med bakepapir. 

Sjokoladen kan blandes med bittelitt kokosolje og/ eller klarnet meierismør. 
Smeltes og dryppes over müslibaren. 

Oppbevares i kjøleskap eller fryser. 
Serveres mens den er kjølig da kokosoljen smelter lett. 

Nam, nam.. 

PS. Baren er ikke lavkarbo, men allergivennlig og uten tilsatt sukker :-)