tirsdag 2. mars 2010

Pageturnere

Når kulda sto på som verst hadde jeg noen skikkelige bokormdager. Som nevnt tidligere er jeg glad i romaner med rot i virkeligheten; biografier, dokumentarer, dokuromaner og lignende. Gjerne nære og personlige historier.

Disse bøkene kan jeg varmt anbefale:


Bøkene har til felles at de beskriver mennesker som gjennomgår store utfordringer. Historiene krøp inn under huden og langt inn i følelseslivet mitt. Engasjementet ble stort! Dette til tross for at jeg på forhånd vet hva historien ender med gjennom mediadekning.

Hvis jeg roper høyt nok
Hopstock forteller her om hvordan ekteskapet med den marokkanske idrettsstjernen Khalid Skah endte med at hun måtte flykte fra Marokko og la de to barna være igjen med faren sin. Hun beskriver kampen for å få hentet barna tilbake til Norge igjen, noe som ender med en dramatisk flukt fra Marokko

Sammen til verdens ende
Tone var bare 25 år gammel da legene fant svulsten. Sammen til verdens ende er fortellingen om Tone og Espen, en fortelling basert på dagbøker, Tones egne ord og Espens minner om tiden de fikk sammen. Mest av alt er det likevel historien om to mennesker som lærte seg den fantastiske egenskapen å se hver dag som en gave.

Jeg fulgte Tone og Espen via nettstedet Gjør en forskjell før boken kom ut. Jeg fant fram til sidene da en i min samboers familie hadde et liknende sykdomsforløp. Innleggene til Tone var fengslende med sin ærlige beskrivelse av fysiske og psykiske utfordringer, men mest av alt fengslet livsgleden hun uttrykte. Det var smittende! Grip dagen, lev livet mens du har det......!

Å leke med en valp er en av godbitene livet kan by. En powder puff valp fra min søstert kull. Nydeeeelig! :-) 

Ha en god dag i glitrende vintersol!

5 kommentarer:

 1. Så hyggelig at du vil være med på gi-bort-konkurransen min i retroånd ;). Kan ikke gjøre noe annet enn å ønske deg lykke til med trekningen. Hei og hopp, hilsen Nina ;)

  SvarSlett
 2. Takk for det :-) Tipper det er mange som krysser fingrene etter å ha siklet på tingene du lager en stund! ;-)

  SvarSlett
 3. Heisan Ella!
  Takk for gode boktips! Aller mest fikk jeg lyst til å lese boka" Sammen til verdens ende". Man har godt av å få litt perspektiver på livet og bli påminnet om at det meste man bekymrer seg over er bagateller i den store sammenheng.Det hadde nok blitt slitt snørr og tårer her for jeg er verdens mest lettrørte person.
  Ha en flott dag!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Jeg har hørt bøkene skal være fine. Det setter seg dypt når man leser om andre menneskers kamp i livet. Minner oss om hvor fort ting kan snu seg.
  Jeg er innom for første gang,likte godt bloggen din,så jeg legger meg til på følger listen, da finner jeg veien tilbake!
  Ha en flott kveld.
  Klem Mona

  SvarSlett
 5. Veldig hyggelig det, Lykkehjemmet! :o) Som du ser er jeg ikek så veldig aktiv her, men det kommer da litt i rykk og napp!

  Klem, ella

  SvarSlett