tirsdag 14. september 2010

Bokhøst på trappene

Som nevnt tidligere er jeg glad i bøker som på en eller annen måte har  med 2. verdenskrig å gjøre. Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay kan herunder absolutt anbefales! Boken tar opp tabuene og fortrengelsen av det fryktelige som skjedde med jødene i det okkuperte Paris, sett med dagens øyne.


Boken handler om Sara ved at to parallelle historier møtes. Sara var 10 år gammel da hun låser lillebroren i et skap når det franske politiet kommer for å arrestere familien. Faren hadde gjemt seg og planen var at han skulle finne lillebroren. 


60 år senere skal en journalist skrive om den skjebnesvangre sommeren i 1942, og kommer da over Saras historie. 

Boken er lettlest, engasjerende, lærerik og spennende! Her er det ingen kneik man må komme over før boken underholder. Men man må tåle litt romantisk kliss på slutten av boka :-)

1 kommentar:

  1. Takk for boktips og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg! Enig med deg, det er ikke enkelt for en som nettopp har begynt å sy å skjønne oppskriftene i sybøkene. Husker jeg knotet veldig til å begynne med. "Til slutt syr du i glidelåsen" kan det stå. Men hvordan gjør du det da? Det har blitt mye prøving og feiling for min del i alle fall. Når jeg finner ut noe som fungerer, viser jeg det gjerne fram på bloggen som en bildeserie. Jeg har aldri gått på kurs, er helt selvlært bortsett fra et år på Tegning, form og farge i min ungdom...Veldig inspirerende å høre at du synes mine sytips kunne vært utgitt i bokform :-)

    SvarSlett