tirsdag 8. november 2011

Hjemmelaget müslibar

Energibar uten nøtter, egg, melk, gluten..... 


Dette trenger du:


Oppskriften jeg tok utgangspunkt i (og endret en del) fant jeg her:


1 dl kokosolje (fra iherb)
3 ts sukrinmelis (fra helsekost)
1/2 ts vaniljepulver (fra helsekost)
1 1/2 dl glutenfri havregryn (fra matbutikk)
1 dl mysli fra Urtekram (enkelte matbutiker har disse)
1 klype havsalt
Noen ruter med 70 % sjokolade (uten melk og nøtter).

Kjør müsli og havregryn litt med stavmikser, bland i havsalt. 
Varme kokosolje og rør inn vaniljepulver og sukrin. 
Bland alt og ha det i en form kledd med bakepapir. 

Sjokoladen kan blandes med bittelitt kokosolje og/ eller klarnet meierismør. 
Smeltes og dryppes over müslibaren. 

Oppbevares i kjøleskap eller fryser. 
Serveres mens den er kjølig da kokosoljen smelter lett. 

Nam, nam.. 

PS. Baren er ikke lavkarbo, men allergivennlig og uten tilsatt sukker :-)

4 kommentarer:

  1. Müslybar er nødmat, praktisk og nødvendig.

    Spørsmål:
    Blir de klissete? Hvor lang holdbarhetstid har de dersom de oppbevares i kjøleskapet?

    Og til slutt: Hvor stor form bruker du dersom resultatet skal bli barer på ca 1 cm?

    SvarSlett
  2. Hei,
    her har ikke disse lang holdbarhetstid pga at de er så alt for gode ;-) Men fryseren vil vel fikse lengre holdbarhetstid dersom ingen er for grådige?

    De blir litt klissete og holder ikke så godt i hop, men å bruke muffinsformer kan kanskje delvis løse dette problemet? Evt bruke smør/ klarnet smør i stedet da det ikke smelter like raskt som kokosfett.

    Men da blir det müsliboller i stedet. Jeg brukte en litt stor "tupperware" boks.

    SvarSlett
  3. Hmm, her har svaret mitt blitt litt omstokket. Håper det ga en viss mening :-)

    SvarSlett