mandag 29. august 2011

Barer uten allergener

Det er så lurt å ha en bar i veska hvis turen ble lengre enn du trodde, eller hvis tilgangen på "god" mat er dårlig... Men det er ikke like mye å legge i veska dersom få allergener er et krav! De fleste har minst en av følgende ingredienser: Nøtter, soya, melk, egg...

Disse er fri for de vanligste allergene:


Glenny's, Brown Rice Marshmallow Treats

Denne er basert på naturris og marshmallows-sirup. Smaker en anelse sjokolade da den innholder litt kakao. Er "lett" for fordøyelsen. Den er fri for melk, gluten og egg. Det kan finnes spor av soya og nøtter. Smaker godt! 





NuGo Nutrition, Dark Chocolate Crunch

Denne er basert på ris og sjokolade. Er fri for soya, gluten, melk og egg. Hvis du er veldig følsom for nøtter bør du være obs, da nøtter blir håndtert i samme produksjonslokaler. Den innholder 9 gram protein. Er seig og litt tyngre for fordøyelsen, men smaker godt! Metter bra. 

Begge barene er kjøpt på iherb 
Dette nettstedet får stadig fler øynene opp for. Det er et mekka for deg som vil spare penger på helsekost, og for deg som søker et bedre utvalg enn det du får til vanlig hjemme. Ved første bestilling kan du få 5 dollar i rabatt. Da må du kontrollere at koden du har fått av meg ( CEC294 ) eller andre kommer opp/ blir skrevet inn, når du sjekker ut og går til betaling. 

søndag 21. august 2011

Jelly bean

Nå har jeg smakt Jelly Bean Factory !
De hadde de på den lokale Coop Mega. Ingen kunstige aromaer eller kunstige fargestoffer. Føles ok å la lillemor kjøpe disse som sitt lørsdagsgodis.


Kom også over en "brus" uten E-er på Meny. Dette er eplemost med kullsyre fra Union Bryggeri. 





nam, nam......

onsdag 10. august 2011

"Kaffe latte"

Dagens opptur er en "kaffe latte"....!





Denne kan de fleste la seg friste av. Den er fri for koffein, sukker, soya og meieriprodukter. Trodde jeg måtte legge godviljen til for at dette skulle bli nytelse, men det var ikke nødvendig.

Oppskrift:
1 koffeinfri espresso (jeg har brukt pods for Ascaso maskin)
ca 2 dl rismelk
fra 2 ss kokosmelk
De to sistnevnte steames eller varmes i kjele til max 70 grader.

Som smaksvariasjon kan du bruke 1 dråpe stevia med toffeesmak eller 1 dråpe stevia med vaniljesmak. Det smaker også fortreffelig dersom du blander litt agavesirup og kakao og tilsetter for sjokoladesmak. Hvis sukker ikke er en hindring kan du tilsette en rute mørk sjokolade: Vips så har du kaffe mocca!

Tips:
Rismelken fra Änglamark fås til 10 kr på Coop Xtra, det er over halv pris sammenliknet med andre butikker/ rismelk-merker. Podsen har jeg kjøpt på Cortado. Steviaen har jeg kjøpt på iherb. 

onsdag 3. august 2011

Dilla på kokosis

Denne boksen rommer mye lykke! God-deilig-sommer + is-lykke.






Dette er en deilig kokossorbet. Fri for melk, men samtidig litt kremet og fyldig som følge av kokosmelken. Den er helt skjønn og anbefales på det varmeste! Den leveres av Kulinaris og selges bl.a. i enkelte kaffebarer og Meny-forretninger på Østlandet. 

Har forsøkt andre melkefri iskremer og syns dette desidert er den beste. Grei for kranglete fordøyelser er den også - hvis sammenlikner med "konkurrenter" som soyais og rismelkis. (Soya er tungt fordøyelig, iskremen laget på rismelk er tilsatt bl.a. inulin som kan krangle i magen og kunstig aroma som kan gi allergiske reaksjoner... )

Nei, denne isen var et lykketreff! :-)