torsdag 3. mai 2012

Gelé fram fra glemselen!

Gelé.... Tja, vet ikke helt.... Selv som barn syns jeg gelé var litt oppskrytt. Tamt og uten tekstur - som det så fint heter. Men med diettrestriksjoner så har mat som har forsvunnet fra menyen blitt tatt opp til ny vurdering.Bringebærgelé som får selskap av bringebær med en dæsj vispbar havrefløte var faktisk veldig friskt og godt!
Havrefløten jeg brukte er av merket Go Green. En smart sak som er tykk i konsistensen og som kan vispes når den er kjøleskapkald. Jeg tilsatte kun en liten teskje vaniljesukker. Mektig og godt! Deilig fri for bismaken som er i soyaprodukter. 

I stedet for krem av havrefløte kan du lage saus av mango. Bruk stavmikser og tilsett eventuelt litt vaniljesukker.

2 kommentarer:

 1. Jepp, samme her - vi har også hentet fram geleen igjen, og det er ikke så verst når man får kjøpt alternativ til krem/vaniljesaus i allergihylla. :)

  Vi har også funnet sjokoladepudding og vaniljesaus (samt vaniljekrem til kakefyll) som ikke inneholder melk fra før av. Jeg blander med rismelk, eller soyamelk, og det blir ganske godt.

  Er du forresten på Facebook? (Mulig jeg har deg på vennelista alt, men jeg er så dårlig på å koble nick og navn.) Der har vi i hvert fall en gruppe for folk med diverse matintoleranser, og vi deler oppskrifter og gode tips. Meld meg gjerne om du vil jeg skal invitere deg.

  lothiane@online.no

  SvarSlett
 2. Takk for tips om gruppe på facebook! :-) Sender deg en melding.

  Ha en strålende helg!

  ella

  SvarSlett