Med en god porsjon inspirasjon fra Lovely Liller og en kommende anledning som krever diettvennlig snop, satt jeg i gang å eksperimentere.
Resultatet ble, trass i stor skepsis, veldig godt. Allergivennlig, enkelt å lage og veldig rimelig! Uten egg, melk, gluten, soya, nøtter og nesten sukkerfritt.
Oppskrift:
2 kokte beate poteter
200 g kokos
1 ts vaniljesukker
Fra 2,5 dl sukker/ sørningsmiddel, inntil ønsket søtsmak (jeg brukte erythritol og en dæsj palmesukker)
Mos poteter grundig og kna inn kokos, sukker og vaniljesukker. Forme til runde kaker.
Ønsker du en myk, marsipanaktig konsistens: Server de "rå". Ellers stekes disse i opptil 15 min på 150 grader midt i ovnen.
Glasur:
100 gram melkefri kokesjokolade
ca 2 toppede ss valgfritt smør.
Ønsket mengde melis (kan sløyfes)
En liten skvett kaffe (kan sløyfes)
Topp kokoskakene med sjokoladeglasur.
Nam, nam
Hmm.. Holder litt på denne med tanke på julegodis, selv om jeg ikke har fått bakt noe som helst enda. Dette så godt ut :)
SvarSlett