mandag 17. januar 2011

I dvale med gode bøker

Hatt en real leseperiode under dyne og ullpledd. En veldig ok aktivitet i januarmørket. Har møtt sterke damer, med sterke historier - der de modig har turt å vise seg svake. 

Det er lærerikt og veldig interessant å få innblikk i andre sine utfordringer, deres erfaringer og hvordan de takler sin situasjon. Gir  meg styrke og det setter egne utfordringer i perspektiv. 


"Kronisk" av Anna Tostrup Worsley


Omtale:

Som 20-åring fikk Anna diagnosen leddgikt. To bilulykker i årene som fulgte resulterte i knust rygg og whiplash. I løpet av kort tid var Anna fullstendig invalidisert, ufør og trygdet, og med få utsikter til helbredelse og et normalt liv. Hun var allikevel overbevist om at hun kunne bli frisk.Egne ord: 
Jeg leste, leste og leste. Veldig spennende! Anna er innom så godt som alt fra a til å for å bedre sin situasjon. Løsningen på en friskere tilværelse er kanskje ikke som vi tror. Den usentimentale fortellermåten gjør så leseren hele tiden øyner håp og åpner muligheten for refleksjoner. Anbefales friske, syke, helsearbeidere - ja, alle kan ha godt av å lese en slik bok. 

"Fullt lys og stummende mørke" av Galtung


Omtale:
(...) Den glade jenta falt ned i depresjonens lammende svarte hull.Ærlig og personlig forteller forfatteren om dette temaet som angår så mange. Hun beskriver sin langsomme, men målbevisste ferd mot lyset, mot å bli den hun egentlig er, med sin sårbarhet og kreativitet. Med sin innsikt og sitt humør fremkaller hun så vel tårer som latter og ikke minst forståelse i denne beretningen om sitt liv. I siste del av boken skriver psykiaterne John Erik Berg og Tormod Huseby om hvilken behandling som tilbys mennesker med en depresjonslidelse, og vi får et unikt innblikk inn i terapirommet.


Egne ord:
...Heller ikke en bok du legger lett fra deg! Galtung bekrefter at hun er ei tøff dame. Boken tar oss med på en ærlig reise inn i en fremdeles ganske tabubelagt verden: Psykiatrien. Vi har alle en psykisk helse og dermed også problemer med den i ulik grad. Så dette er relevant for alle. Syns det er flott å lese om hennes aksept, uten å bli resignert - og ikke minst livsgleden. Interessant og lærerikt. Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar