mandag 19. mars 2012

Hjemmelaget leverpostei

Nystekt leverpostei med selvvalgte ingredienser er lukus - og mye enklere å lage enn jeg trodde!

Denne er laget av kyllinglever og deig av kyllingfilet.



Ingredienser:
1 pk kyllinglever ´a 500g (jeg brukte frossen Priorlever)
500 g kyllingfiletdeig, kalkundeig eller kyllingkjøttdeig
200 g fett. Gjerne melkefritt dersom dette er et problem (jeg brukte nøytralt kokosfett)
3 ts havsalt
1/2 ts pepper
2 ts (ekte) vaniljesukker
1/2 ts paprikapulver
1 ts muskatnøtt
1 ts reven ingefærrot
3 små fedd hvitløk
3 ss glutenfritt mel (jeg brukte 2 ss brunt rismel og 1 ss potetmel)
Tilpasset mengde vann

Ansjos, egg og løk er også vanlige ingredienser i leverpostei. Forsøk gjerne å tilsette dette dersom du ikke har dietthensyn. Google leverposteioppskrifter for å få et forhold til riktig mengde. Eksperimenter gjerne også med ulike krydder og bruk av bacon.

Slik gjør du:
Lever tines i kjøleskap i minimum et halvt døgn i forveien. Skyll i kaldt vann slik at blodet renner bort. Kjør i kjøkkenmaskin eller med stavmikser til det bli en deig. Ha i kjøttdeig, fett og alt krydderet og til sist melet (blandet med LITT vann til en tykk røre - da blir det ikke klumper). Kjør med stavmikser/ i kjøkkenmaskin. Blir det "tungt" ha i litt vann med en gang. Spe på med vann til deigen blir som en tykk saus.

Smør to stk brødformer og fordel deigen i disse. Stekes på 175 grader. Først i vannbad i 1 time (hell vann i langpannen), deretter 20-30 min uten vannbad (hell av vannet).

Dette blir mye leverpostei så frys gjerne ned i mindre deler.


Nam, nam :-)

3 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift! Har veldig lyst til å prøve meg på denne en dag, må bare finne et sted de selger kyllinglever.

    SvarSlett
  2. Det er spennende å lage mat fra bunnen. Kanskje denne oppskriften brukes en gang. Godt tips!

    SvarSlett
  3. Hyggelig! :-)

    Jeg fikk tak i lever på Meny.

    ella

    SvarSlett