Energibar uten nøtter, egg, melk, gluten.....
Dette trenger du:
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i (og endret en del) fant jeg her:
1 dl kokosolje (fra iherb)
3 ts sukrinmelis (fra helsekost)
1/2 ts vaniljepulver (fra helsekost)
1 1/2 dl glutenfri havregryn (fra matbutikk)
1 dl mysli fra Urtekram (enkelte matbutiker har disse)
1 klype havsalt
Noen ruter med 70 % sjokolade (uten melk og nøtter).
Kjør müsli og havregryn litt med stavmikser, bland i havsalt.
Varme kokosolje og rør inn vaniljepulver og sukrin.
Bland alt og ha det i en form kledd med bakepapir.
Sjokoladen kan blandes med bittelitt kokosolje og/ eller klarnet meierismør.
Smeltes og dryppes over müslibaren.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Serveres mens den er kjølig da kokosoljen smelter lett.
Nam, nam..
PS. Baren er ikke lavkarbo, men allergivennlig og uten tilsatt sukker :-)
Müslybar er nødmat, praktisk og nødvendig.
SvarSlettSpørsmål:
Blir de klissete? Hvor lang holdbarhetstid har de dersom de oppbevares i kjøleskapet?
Og til slutt: Hvor stor form bruker du dersom resultatet skal bli barer på ca 1 cm?
Hei,
SvarSletther har ikke disse lang holdbarhetstid pga at de er så alt for gode ;-) Men fryseren vil vel fikse lengre holdbarhetstid dersom ingen er for grådige?
De blir litt klissete og holder ikke så godt i hop, men å bruke muffinsformer kan kanskje delvis løse dette problemet? Evt bruke smør/ klarnet smør i stedet da det ikke smelter like raskt som kokosfett.
Men da blir det müsliboller i stedet. Jeg brukte en litt stor "tupperware" boks.
Takk for svar, ella!
SvarSlettHmm, her har svaret mitt blitt litt omstokket. Håper det ga en viss mening :-)
SvarSlett